Vakantiehuisje     De Ben      Drenthe


     
De Ben
     Rhee, Drenthe      De Koekoek
     Garderen,Veluwe     De Kokkel
     Lauwersmeer, Waddengebied     De Schuilplaats
     Norg, Drenthe

 
Drenthe ontdekken? Kom overnachten in onze trekkershut De Ben!
Drenthe heeft prachtige landschappen met oude dorpen en karakteristieke boerderijen. U kunt kennismaken met de mooie natuur en het waardevol cultureel erfgoed en de schoonheid ervan genieten. Dat kunt u doen door te voet, per fiets, te paard of per auto Drenthe te verkennen. Het is dan goed overnachten in onze tweepersoons stenen trekkershut De Ben. Gelegen naast de Hoeve Benkoelen, in het dorpje Rhee bij Assen. Rhee bevindt zich niet ver van het Nationaal Park Stroomdallandschap Drentsche Aa.

Wij hopen u te mogen verwelkomen in De Ben.

Omschrijving
Onze stenen Trekkershut/vakantiehuisje De Ben staat op het erf van de Benkoelen hoeve. Dit is een statige in 1850 gebouwde Groninger boerderij op het Drentse land. Het was toen de eerste ontginning in een uitgestrekte heide. Het erf en weiland wordt sinds 1997 ecologisch beheerd. Wij houden Oerrunderen, Wilde zwijnen, Hollandse Landgeiten en vrij levende Drentse kippen. U verblijft tussen bijzondere vogels en zeldzame planten.
Het huisje (8 x 4m) heeft een gedeeltelijk afgescheiden slaapgedeelte met 2 goede houten bedden, een keukenblok, een eettafel met stoelen en een zitje. Het huisje is volledig ingericht.
Voor kille avonden is er verwarming.
Keuken: aanrecht met stromend (koud) water, koelkast, 4-pits gasstel, waterkoker, pannen, eetgerei, koffiezetapparaat, wekkerradio.
Boekenkastje: literatuur, determinatiewerken flora en fauna, fiets- en wandelroutes, folders.
U dient zelf mee te nemen een slaapzak of lakens en dekbed. Tegen meerprijs zijn dekbedden beschikbaar. Onderlaken en een kussen zijn aanwezig.
Warme douche en toilet bevinden zich in de deel van de Hoeve, tegenover De Ben.
Het huisje is ingericht voor 2 volwassen personen en eventueel een kind.
Er wordt niet gerookt en huisdieren zijn niet toegestaan.
Wij vinden het leuk als u met pony of paard, al of niet met (huif-)kar komt. Er is alle gelegenheid deze te weiden of te stallen.

Tarieven
Voor- en naseizoen: 20 euro per nacht voor 1 persoon,
35 euro per nacht voor 2 personen ( tot 1 juli en na 1 september)
 

Hoogseizoen: 25 euro per nacht voor 1 persoon
45 euro per nacht voor 2 personen ( van 1 juli tot 1 september)
 

Paard, al of niet met (huif-)kar: 10 euro
Extra persoon: 10 euro. Maximum 5 personen
 

Voor langere periodes: prijs in overleg

 

Het is mogelijk zelf schoon te maken, u kunt echter ook laten schoonmaken voor 10 euro.
Prijs dekbedden, bedden- en keukenlinnen 5,00 euro. p.p.,
 

Weekend van vrijdagavond tot maandag: 3 nachten
Midweek van maandag tot vrijdag: 4 nachten
Aankomst v.a.16.00 uur
Vertrek voor 11.00 uur
 

 

Natuur en milieu
Bij ons staan natuur en milieu voorop. We geven u enkele voorbeelden. Zo wordt er niet in de bermen geparkeerd. De verharding is er voor de auto’s en alle grond is voor de planten en de dieren. Dat betekent niet alleen geen peuken, papier of plastic op de grond, maar ook dat er bijzondere planten op het pad kunnen kiemen en we het pad soms om moeten leggen. Nu denkt u misschien wat raar, maar het zal u straks best meevallen. Er zijn bijvoorbeeld planten waar je zelfs op moet staan, anders doen ze het niet. Andere planten kiemen alleen als je de grond verstoort. Ook dat hoort bij menselijk gebruik. Als je de juiste intensiteit van gebruik en beheer en afwisseling toepast, gedijen planten en dieren optimaal samen met ons mensen. U zult het zelf zien, met een beetje moeite leven we tussen een grote diversiteit aan planten en dieren.

Omgeving
Tussen Groningen en Assen ligt onze boerderij. Het is de streek van het gehuchtje Rhee met Ubbena en Zeijen. Hier kunt u goed wandelen, Nordic Walken, fietsen en paardrijden. De knapzakroute loopt hier langs.
Het karakteristieke dorpje Zeijen is bekend door zijn grote es met rondom de Zeijerstrubben. We zijn vlakbij het hart van het Stroomdallandschap Drentsche Aa. Dit nieuwe Nationale Park is een oud cultuurlandschap met een natuurlijk meanderende beek omgeven door weilandjes en akkers, afgewisseld met heide, moeras, zandverstuivingen en houtwallen.
Hier ligt het grote heidegebied het BalloŽrveld, met fiets en wandelroutes en de Gasterense Duinen, een gevarieerd schraal gras- en heideveld, met begrazing door Schotse Hooglanders
U kunt ook naar het FochteloŽrveen, een hoogveengebied met de recente vestiging van broedende kraanvogels. Bij het FochteloŽrveen ligt Veenhuizen met het gevangenismuseum,
Er zijn in Noord_Drenthe veel mooie typische Drentse dorpen met brinken, als Vries, Zuidlaren, Anderen, Gasteren, Taarlo, Loon, Rolde, Norg.
En natuurlijk de provinciehoofdstad Assen, met het Drents museum, het Militairmuseum en het Draaiorgelmuseum. In het Asserbos ligt nog een stukje oud oerwoudachtig bos. Dergelijk bos is in heel Drenthe zeldzaam.

Ten noorden van Rhee ligt Eelde met het Museum de Buitenplaats. Dit bijzondere museum is gespecialiseerd in figuratieve kunst. Het gebouw heeft een mooie organische bouw en bijzondere tuin.
U kunt ook een uitstapje maken naar de dierentuin in Emmen, of naar het museumdorp Orvelte. Een golfbaan ligt op enkele kilometers afstand van Rhee.
 

Verdere informatie kunt u tijdens uw verblijf bij ons verkrijgen. We staan u graag bij, opdat u de mooiste plekjes vindt en alle achtergrondinformatie.
 

 

Benkoelen Hoeve     Asserstraat 201     9486 TD Rhee.     Tel 0592-291715